Ομοιοπαθητική

Τι είναι ομοιοπαθητική;

Είναι μια ολιστική θεραπευτική μέθοδος, μία θεραπευτική Tέχνη εντελώς φυσική, χωρίς παρενέργειες, φιλική προς τον άνθρωπο και στηρίζεται σε συγκεκριμένους αναλλοίωτους θεραπευτικούς νόμους. Η αρχή της, «Τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια», ήταν η θεραπευτική αρχή του Ιπποκράτη.

Σκοπός της είναι η θεραπεία με την κινητοποίηση των δυνάμεων του οργανισμού και την ενδυνάμωσή του, ώστε να εξισορροπηθεί και να αποκατασταθεί η υγεία του.

Τι είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα; Πώς ενεργούν; Έχουν παρενέργειες;

Είναι σκευάσματα που προέρχονται από το φυτικό ή από το ζωικό βασίλειο και από ορυκτά. Δεν έχουν χημικά πρόσθετα και δεν έχουν καμία σχέση με τα χημικά φάρμακα που επιδρούν στον οργανισμό κατασταλτικά καταπολεμώντας μόνο το τοπικό σύμπτωμα.

Αντιθέτως ενισχύουν όλο τον οργανισμό του ασθενούς στο σύνολό του ώστε να εξαφανίζεται οριστικά, ήπια και με φυσικό τρόπο το αίτιο που προκαλεί την ασθένεια.Δεν παρουσιάζουν καμιά απολύτως παρενέργεια λόγω του μεγάλου βαθμού αραίωσής τους, απεναντίας με τη διαδικασία παρασκευής τους έχουν αυξημένη θεραπευτική δράση.

Η δράση τους δεν είναι χημική είναι ενεργειακή. Δεν δημιουργούν εθισμό στον οργανισμό και είναι ιδανικά για παιδιά, βρέφη και εγκύους επειδή δεν έχουν καμία απολύτως παρενέργεια. Είναι δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα σε ανθρώπους και όχι σε ζώα αποφεύγοντας την εξίσωση του ανθρώπου με πιθήκους και τρωκτικά. Πάντοτε στην ετικέτα αναγράφεται η ουσία από την οποία προήλθε το φάρμακο και η δυναμοποίησή του.

Είναι αποτελεσματικά; Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Θεραπεύουν σύντομα, άμεσα και αποτελεσματικά τις οξείες ασθένειες εκεί που θα είχαν χορηγηθεί αντιβιοτικά, κορτιζόνη και άλλα ισχυρά χημικά φάρμακα, με όλες τους

τις παρενέργειες. Σε χρόνιες ασθένειες τα ομοιοπαθητικά φάρμακα θεραπεύουν το αίτιο που τις έχει προκαλέσει και έτσι ο άρρωστος απαλλάσσεται από την ασθένειά του. Σε χρόνιες επιβαρημένες περιπτώσεις ο χρόνος θεραπείας επιμηκύνεται. Αφού αποκατασταθεί η υγεία του ασθενούς η νέα κατάσταση είναι μόνιμη εκτός αν ο ασθενής οδηγηθεί σε ακραίες συμπεριφορές και επιλογές ζωής ή ακραίες ψυχικές φορτίσεις αλλά και εκεί μπορούμε με την ομοιοπαθητική ξανά να τον βοηθήσουμε. Η διάρκεια της θεραπείας είναι διαφορετική σε κάθε άτομο. Μπορεί να χρειαστούν λίγες ώρες, για να θεραπευτεί κάποιο οξύ περιστατικό, ή και μήνες για να επιλυθούν προβλήματα που ταλαιπωρούν τον άρρωστο χρόνια. Ο ομοιοπαθητικός βλέπει τον ασθενή του μία φορά το μήνα εφόσον κριθεί απαραίτητο και η συχνότητα αυτή μπορεί να μειωθεί όσο τα συμπτώματα ελαττώνονται. Σε ορισμένα έκτακτα περιστατικά του ασθενούς, ο ομοιοπαθητικός έχει άμεση επικοινωνία για ότι συμβεί είτε τηλεφωνικώς είτε προσωπικά.

Ποιες ασθένειες θεραπεύει;

Εδώ δεν ξεχωρίζουμε ασθένειες αλλά ανθρώπους ασθενείς. Σύμφωνα με την αντίληψη της ομοιοπαθητικής οι αλλοιώσεις και οι καταστροφές των ιστών που σχετίζονται με το σώμα είναι απλά ένας απόηχος της ασθένειας, δεν είναι η ίδια η ασθένεια. Έτσι η οποιαδήποτε ασθένεια δεν θεραπεύεται με το να εξαφανίσουμε απλώς τα συμπτώματα. Στην ομοιοπαθητική τα συμπτώματα είναι τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τα αίτια της ασθένειας και να τα θεραπεύσουμε. Γι αυτό και το ομοιοπαθητικό ιστορικό διαφέρει από το ιατρικό. Εδώ πρέπει να συγκεντρωθούν πληροφορίες για ολόκληρο τον οργανισμό και όχι μόνο από την περιοχή που φαίνεται ότι πάσχει. Κάθε ασθένεια επηρεάζει έναν ασθενή στο σωματικό και στο ψυχονοητικό του επίπεδο επηρεάζοντας όλες τις αντιδράσεις του οργανισμού του.

Η ομοιοπαθητική μπορεί να θεραπεύσει και να εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία και στα ζώα.

Τι πρέπει να προσέχει ο ασθενής που κάνει ομοιοπαθητική κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά, είναι απαραίτητο να αποφεύγονται:Δέχεται κατόπιν ραντεβού σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Τρίκαλα

PSD to WordPress by PSD Loft